Blomma

Den här blomman kan du använda som marschallhållare eller ytterkruka för sommarblommor. Det blir särskilt fint med hängande växter. Eller varför inte fylla den med vatten och erbjuda småfåglarna och fjärilarna ett svalkande bad.

Design: Janne Jakobsson

Material: Obehandlat smidesjärn och borstad aluminium

Roslagstorpets produkter tillverkas för hand i liten skala. Det mesta görs i den egna verkstaden på gården. För vissa detaljer tar vi hjälp av lokala företag i Norrtälje med omnenejd. För ett hållbart och levande Roslagen.

Lyskväll

Lyskväll firas den sista lördagskvällen i augusti genom att man tänder eldar av olika slag vid strandkanten. Vid lyskvällarna är hela strandlinjerna smyckade med ljus och marschaller kring de större samhällena eller fritidsområdena längs norrlandskusten och skärgården i Hälsingland. Traditionen kommer från Finland där det kallas stugsista eller villaavslutning (på finlandssvenska motsvarar ordet “villa” det rikssvenska ordet “sommarstuga”). Seden startade med att man har för vana att ställa till med fest och elda upp gammalt skräp vid stranden innan man lämnade sommarstället.